sâmbătă, 22 octombrie 2016

Dosar Alegeri Parlamentare


Biroul Electoral Central a adoptat pe 22 septembrie decizia prin care s-a stabilit documentele necesare pe care trebuie să le depună partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi. 


Candidaţii vor depune până pe 27 octombrie 2016, ora 24:00, patru dosare la biroul electoral de circumscripţie competent din ţară, şi până pe 12 octombrie 2016, ora 24:00, pentru cetăţenii români din afara ţării. 
Primul şi al doilea dosar de candidatură trebuie să cuprindă: 
- un exemplar original al listei de candidaţi, sau un exemplar original al cererii de înregistrare a candidaturii independente, 
- copiile actelor de identitate ale candidaţilor, 
- exemplarele originale ale declaraţiilor de acceptare a candidaturii, 
- exemplarele originale ale declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese, 
- exemplarele originale ale declaraţiilor pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia. 


Al treilea şi al patrulea dosar trebuie să cuprindă doar copiile de la celelalte două dosare, aşezate în aceeaşi ordine. 
Candidaţii independenţi trebuie să vină şi cu listele de susţinători, care să fie în număr minim de 189.358 de semnături, într-un exemplar original şi o copie. 
Listele de susţinători se vor depune până cel târziu 27 octombrie. 
Cei care doresc să renunţe la candidatură pot renunţa la ea până la data limită pentru depunerea acestora, prin simpla retragere a dosarului.
Claudia CORBU

 "Listele de candidaţi pentru alegerea senatorilor şi deputaţilor trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe în proporţie de cel puţin 30% din candidaturile înscrise, cu excepţia acelora care conţin un singur candidat, precum şi pentru candidaturile organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care depun candidaturi în conformitate cu prevederile Art. 54 alin. (4) şi care vor asigura reprezentarea a cel puţin unui reprezentant al ambelor sexe ”


Constitutia Romaniei actualizata CAPITOLUL II  Drepturile şi libertăţile fundamentale


ARTICOLUL 37  Dreptul de a fi ales

(1) Au dreptul de a fi aleşi cetăţenii cu drept de vot care îndeplinesc condiţiile prevăzute în articolul 16 alineatul (3), dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice, potrivit articolului 40 alineatul (3).

(2) Candidaţii trebuie să fi împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puţin 23 de ani pentru a fi aleşi în Camera Deputaţilor sau în organele administraţiei publice locale, vârsta de cel puţin 33 de ani pentru a fi aleşi în Senat şi vârsta de cel puţin 35 de ani pentru a fi aleşi în funcţia de Preşedinte al României.

Detalii: http://legeaz.net/constitutia-romaniei/articolul-37-constitutie

Fii propriul tău nutriționist




















În atenția celor care vor să schimbe ceva 
în bine pentru Romania !
Cu proteste si revolte , nu rezolvi nimic .
Uite cum faci dacă vrei să schimbi ceva .
Te inscrii in partid , îți faci organizatie si la alegerile viitoare , candidezi tu si cei care vor binele Romaniei .
Ți se pun la dispozitie toate documente și formalitățile pentru a funcționa in legalitate .
Primăria este obligată să îți acorde spațiu pentru sediu , 
dar in limita posibilităților .
Altă variantă este sa îți faci Partid , dar nu este asa simplu .

http://partidulbun.blogspot.ro/2015/11/program-politic-bun.html










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sfîrșitul Democrației ?

  Blocul Unității Naționale     Ordonanța de comasare aflată în transparență decizională prevede că „la alegerile din 9 iunie 2024, cu excep...