Ce prevede Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali:
Art. 49.
(2) Pentru fiecare candidat la functia de primar si lista de candidati pentru consiliul local si pentru consiliul judetean, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale trebuie sa prezinte o lista de sustinatori, care trebuie sa cuprinda minimum 1% din numarul total al alegatorilor inscrisi in Registrul electoral si in listele electorale complementare din circumscriptia pentru care candideaza, dar nu mai putin de 100 in cazul comunelor, de 500 in cazul localitatilor urbane de rangul II si III si de 1.000 in cazul judetelor, municipiului Bucuresti, sectoarelor municipiului Bucuresti si localitatilor urbane de rangul I.
Art. 50.
(1) Candidatii independenti pentru functia de consilier trebuie sa fie sustinuti de minimum 1% din numarul total al alegatorilor inscrisi in Registrul electoral si in listele electorale complementare din circumscriptia pentru care candideaza, dar nu mai putin de 100 in cazul comunelor, de 500 in cazul localitatilor urbane de rangul II si III si de 1.000 in cazul judetelor, municipiului Bucuresti, sectoarelor municipiului Bucuresti si localitatilor urbane de rangul I.
(2) Pentru functia de primar, candidatii independenti trebuie sa prezinte o lista de sustinatori, care trebuie sa cuprinda minimum 1% din numarul total al alegatorilor inscrisi in Registrul electoral si in listele electorale complementare din circumscriptia pentru care candideaza, dar nu mai putin de 100 in cazul comunelor, de 500 in cazul oraselor si de 1.000 in cazul municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti, precum si in cazul municipiului Bucuresti.
(3) Nu se admit liste de candidati independenti pentru functia de consilier.
Art. 51.
Aplicare
(1) Lista sustinatorilor trebuie sa cuprinda data alegerilor, numele si prenumele candidatului, functia pentru care candideaza, numele si prenumele sustinatorului, cetatenia, data nasterii, adresa, denumirea, seria si numarul actului de identitate, semnatura acestuia, precum si numele si prenumele persoanei care a intocmit-o.
In cazul cetatenilor Uniunii Europene, la rubrica "Denumirea, seria si numarul actului de identitate" se inscriu denumirea, seria si numarul documentului eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrari. Persoana care a intocmit lista este obligata ca, impreuna cu aceasta, sa depuna o declaratie pe propria raspundere prin care sa ateste veridicitatea semnaturii sustinatorilor.
(2) Lista sustinatorilor constituie un act public, cu toate consecintele prevazute de lege.
(3) Sustinatorii pot fi numai cetateni romani sau cetateni ai Uniunii Europene cu drept de vot care au domiciliul ori resedinta in circumscriptia electorala in cauza. Un sustinator poate sprijini mai multi candidati la functia de consilier local, consilier judetean si primar.
(4) Adeziunile sustinatorilor se dau pe propria raspundere.
(5) Lista de sustinatori se depune intr-un exemplar original si o copie, la biroul electoral al circumscriptiei electorale unde se depun propunerile de candidati.
"Spre deosebire de alegerile locale precedente, la care un sustinator putea sprijini cate un singur candidat la functia de consilier local, cate unul la functia de consilier judetean si cate unul la functia de primar, la alegerile locale din 5 iunie 2016 'un sustinator poate sprijini mai multi candidati la functia de consilier local, consilier judetean si primar'", mai arata sursa citata, facand trimitere la art. 51 alin. (3) din Legea nr. 115/2015.
Foarte important de subliniat este faptul ca, in conformitate cu prevederile aceluiasi alineat, "sustinatorii pot fi numai cetateni romani sau cetateni ai Uniunii Europene cu drept de vot care au domiciliul ori resedinta in circumscriptia electorala in cauza", atrage atentia AEP.
În atenția celor care vor să schimbe ceva
în bine pentru Romania !
Cu proteste si revolte , nu rezolvi nimic .
Uite cum faci dacă vrei să schimbi ceva .
Te inscrii in partid , îți faci organizatie si la alegerile viitoare , candidezi tu si cei care vor binele Romaniei .
Ți se pun la dispozitie toate documente și formalitățile pentru a funcționa in legalitate .
Primăria este obligată să îți acorde spațiu pentru sediu ,
dar in limita posibilităților .
Altă variantă este sa îți faci Partid , dar nu este asa simplu .
http://partidulbun.blogspot.ro/2015/11/program-politic-bun.html
http://partidulbun.blogspot.ro/2015/11/program-politic-bun.html
Ce să mai citim?
Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase
SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003
Fii propriul tău nutriționist
Planet REBOOT
Colonizarea de pe Marte !
Colonizarea Marte poate determina umanitatea să-și modifice ADN-ul ?
Indexarea veniturilor cu suma fixă - o Indexare Rationala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu